VRTEC PRI OŠ DR. ANTONA DEBELJAKA LOŠKI POTOK

Hrib 101, 1318 Loški potok

Kontaktna oseba: Nives Vesel

V vrtcu so se odločili za priključitev k Mreži gozdnih vrtcev in šol Slovenije, saj so njihovi kraji obkroženi z neokrnjeno naravo. Na prostem, v naravi, preživljajo veliko časa, pri tem spoznavajo in opazujejo naravo ter spremembe v naravi v vseh letnih časih. Otroci so pri tem zelo radovedni, opazujejo in sprašujejo, pritegnejo jih rastline, kamni in plodovi. Velikokrat se zgodi, da raziskovanje nadaljujejo z iskanjem v knjigah in na spletu, da spoznajo vsa imena in uporabnost rastlin. Narava jim ponuja ogromno znanj na vseh področjih, če pa otroci pri tem uživajo in se obenem učijo, je namen bivanja v naravi dosežen. S priključitvijo k mreži želijo še bolj poglobljeno in načrtno delovati na tem področju, saj se zavedajo, da je narava zelo pomembna za človeka.

Gozdni Vrtec Loški potok v šolskem letu 2020/21

Otroci iz starejših skupin smo se v septembru in oktobru tedensko odpravili v gozd. Včasih samo na igro, včasih pa v gozdu izvedemo tudi načrtovano dejavnost ali dejavnost, ki se nam porodi, ko smo v gozdu. Gozd nam očisti misli, prebudi čute in vsi tako otroci kot vzgojiteljice neizmerno uživamo v njem. 

Vaš projekt nam je pisan na kožo. Škoda, ker smo šele pred dvema letoma izvedeli za vas, ker je sodelovanje z gozdom res čudovito.